Dostlarınızı barınaklarda bulabilirsiniz!

 TERK EDİLMEK TÜM CANLILARA AYNI ACIYI VERİR

 Ülkemizde  hayvan bakımevleri ağzına kadar cins terkedilmiş hayvanla doludur. Hayvanseçer değil ama gerçek bir hayvanseverin bakımevlerinden  bir “can” sahiplenmesi beklenir . Hatta sırf çocukları istiyor onları kırmayalım diye bir düşünce içindelerse barınaklar ziyaret edildiğinde durum çok net olarak ortaya çıkar. Sevgilerin öncelikle buralardaki zor durumda olan hayvanlara gösterilmesi , petshoplarda yaşanan tüketim çılgınlığını bir nebze frenleyecektir. Unutulmamalıdır ki Petshoplarda bugüne kadar satılan hayvanların bugün %60 tan fazlası ya sokaklara ya barınaklara atılmıştır ya da bu hayvanlar alındıktan sonra ölmüştür. Bu şekilde doğduğu ilk haftalarda satın alınıp bir süre evlerde bakılmaya mahkum edilmiş ve sonradan sokaklara atılmış bu hayvanların insanlara bile yer olmayan şehir sokaklarında ya da amansız itlaf ekiplerinden kaçarak yaşayabilmeleri mümkün değildir.

zg

 Birçok insan kulaktan dolma yanlış bilgiler sayesinde köpek sahiplenmeye karşı önyargılıdır. Sanıldığının aksine yaşı büyük olan köpekler insanları ısırmaz ya da kırma köpekler huyu suyu bilinmeyen saldırgan köpekler değildirler. 2 ya da 5 yaşında bir köpeği gönül rahatlığı ile sahiplenebilirsiniz. Gidip köpek ile iletişim kurarsınız. Bu iletişim sonucunda iki tarafta halinden memnun ise sahiplenebilirsiniz.

p

  Yavru olmayan köpekler sahiplenildiğinde aynı yavru köpekler gibi yeni evi ve ailesini kısa sürede benimseyecektir. Siz köpeğe nasıl yaklaşırsanız o şekilde tepki verir. Döverseniz ve kötü davranırsanız kendini koruyacaktır. Sevgi ile yaklaşırsanız size çok kısa sürede alışacak ve onu kurtardığınız için ömrünün sonuna kadar size minnettar olacaktır.

r

  Siz de barınaklardan bedava hayvan sahibi olabilir, bu merhamet duygusunu tadabilir ve insanoğlunun yapmış olduğu en büyük vefasızlığı birebir görebilirsiniz.

  Unutmayın ki ‘’ Terk edilmek tüm canlılara aynı acıyı verir’’.

h

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir